ترفندهای جذاب آموزش طراحی لباس مجلسی دو مقوله مهم وجود دارد….یکی شناخت انواع لباس مجلسی بر مبنای طرح و ویژگی های مختلف اجزای لباس از قبیل یقه، آستین، بالاتنه، بلندی، تقارن و یا تنگی و گشادی آن است. و مقوله مهم دیگر، آشنایی با نکات مهمی است که در هنگام طراحی لباس باید در نظر گرفته شود…
در آموزش طراحی لباس مجلسی، تقسیم بندی لباس مجلسی بر اساس معیارهای مختلفی از قبیل، بلندی و کوتاهی قد لباس، فرم برش گشادی و تنگی، دنباله دار بودن یا نبودن، فرم بالاتنه و یقه فرم لباس، آستین ها و سر شانه ها، شکل دامن و سایر جزئیات انجام می شود. در این جا به چند نمونه از انواع لباس مجلسی بر مبنای آنچه ذکر شده، می پردازیم.
در آموزش طراحی لباس مجلسی باید نکات مهمی را به ترتیب اولویت، در نظر گرفت و رعایت کرد که به شرح زیر است.
تم رنگ، براق بودن یا کدر بودن آن روشنی یا تیرگی آن، از جمله نکات مهمی است که در جلوه طرح یک لباس اهمیت دارد. رنگ های لباس اصولا به صورت رنگ های سرد و گرم و سپس رنگ های سیاه و سفید دسته بندی می شوند. استفاده درست از رنگ ها بر منظر بیننده تاثیر می گذارد و برای تعیین و تغییر سایز و اندازه ها در نگاه، بسیار کاربرد دارد.
فرم و برش های طرح یک لباس باید به گونه ای باشد که متناسب با رنگ و سایز، همخوانی یابد و در عین حال نیز روی بدن قیافه و نمای طرح را بطور واضح نشان دهد و بقولی روی تن بنشیند.
پارچه ای که برای طرح خود استفاده می کنید، متناسب با رنگی که در نظر دارید و برش های کار، باید از بافت و جنس هماهنگ با طرح، انتخاب شود.
یک طراح لباس مجلسی، باید در هنگام طراحی لباس، طرح های خود پارچه را نیز در نظر بگیرد. بنابراین توجه به طرح پارچه ای که برای کار استفاده می شود مهم است.
لباس پوشیدن به خصوص در مورد لبا س های مجلسی، برای زیبا ساختن فرم بدن و نمایان کردن جلوه های شکل بدن است. بنابراین شناخت انواع فرم بدن، اهمیت دارد. هرچند که دلخواه ترین فرم بدن جهت طراحی لباس، فرم ساعت شنی است.
مربوط به اندازه، برش ها، رنگ و طرح پارچه و سایر خصوصیات طرح است، که باید با یکدیگر در هماهنگی و تناسب قرار گیرند.
باید در طرح خود قسمت هایی را در نظر بگیرید که بر جنبه های مثبت و جلوه های ظاهری تاکید نماید و آن را مشخص تر نشان دهد؛ مانند استفاده از نوار کمربند براق برای کنتراست با پارچه لباس و باریک تر نشان دادن بدن و فرم ساعت شنی آن، یا استفاده از کرست برای تاکید بر باریکی و ظرافت کمر و پهلو ها.
منظور خطوطی است که زاویه برش و دوخت آن ها به جلوه ظاهر لباس و تناسب آن با بدن کمک می کند. مانند خطوط انحنای کمر و پهلو ها، یا برش یقه. این خطوط می توانند به صورت مستقیم ( افقی، عمودی و مورب) باشند یا اینکه بصورت منحنی طراحی شوند.
شامل جزئیات و عناصری که برای جلوه بیشتر کار در طراحی در نظر گرفته می شود. مانند تزئینات روی پارچه مثل گلدوزی و …
مربوط به توازن کل اجزای کار با یکدیگر و نیز به نسبت فرم بدن است.