عکاسی تبلیغاتی چیست؟
عکس گرفتن به منظور استفاده تجاری از تصویر مورد نظر را عکاسی تبلیغاتی می گویند. مثلا در آگهی های فروش، بروشورها و جزوه های تبلیغاتی شرکت ها، منوهای موجود در کافه ها و رستوران ها، تبلیغ شرکت ها یا افرادی که خدمات ارائه می کنند و… از عکاسی تبلیغاتی استفاده می شود.
انواع رایج عکاسی تبلیغاتی
1-عکاسی مد: این نوع عکاسی می تواند در استودیوها و یا در محیط بیرون از منزل انجام شود و در آن شخص “مدل” محصول یا خدمت خاصی را تبلیغ می کند.
2-عکاسی از کالا و محصولات: با این که این عکاسی را می توان در محیط بیرون هم انجام داد اما معمولا در استودیو انجام می شود و عکاس با طراحی مناسب صحنه و در زاویه دلخواه، از یک کالا عکس می گیرد.
3-عکاسی از غذا: در این حالت از عکاسی، از یک محصول غذایی یا سبک خاصی از غذا به منظور اهداف تجاری عکس گرفته می شود. نورپردازی مناسب در عکاسی از غذا نقش مهمی دارد.
4-پرتره های محیطی: به معنای عکس گرفتن از محیط کاری یا محیط زندگی افراد به منظور تبلیغ یا اهداف تجاری است. مانند عکس گرفتن از یک ماساژور در حین کار.
-عکاسی از چهره: یکی از پرطرفدار ترین کاربردهای عکاسی تبلیغاتی است که در آن از چهره یک فرد عکاسی می شود. نویسندگان و هنرمندان برای معرفی آثارشان و حتی برخی افراد عادی برای داشتن عکس پروفایل حرفه ای در شبکه های اجتماعی و یا عکس پرسنلی از این شاخه از عکاسی تبلیغاتی استفاده می کنند.
6-عکاسی تجاری از معماری(یا مکان): به عکاسی از فضای خارجی یا داخلی یک ساختمان، بنا و یا یک مکان تجاری مثل فروشگاه با هدف بحث تبلیغاتی و تجاری می گویند. معمولا در این فرم از عکاسی تبلیغاتی به کمک افراد دیگر برای طراحی صحنه و اجرای آن نیاز هست.
نکاتی برای موفقیت در عکاسی تبلیغاتی:
گرفتن عکس تبلیغاتی می تواند کاری لذت بخش باشد اگر عکاس بتواند تعامل خوبی با مشتریان خود داشته باشد. برای این منظور به عنوان یک عکاس حرفه ای باید نکاتی را در نظر داشته باشید:
1-به نیاز های مشتری خود اهمیت دهید.
2-در رابطه با هزینه های احتمالی حتما دو بار به صورت شفاف و صریح با مشتری صحبت کنید تا کاملا متوجه امور باشد. زیرا فراهم کردن شرایط مناسب عکاسی تبلیغاتی گاهی هزینه بر است.
3-در بحث حق و حقوق و کپی رایت عکس های تجاری، که شاید شامل نکات و دریافت اجازه و یا قراردادهایی بین مشتری شما و شرکت ها و یا افراد خاصی که به عکس تبلیغاتی مورد نظر مربوط هستند، دقت نظر داشته باشید تا بعدها ضرری متوجه مشتری و شخص شما نشود.
4-شبکه ای مناسب از ارتباطات حرفه ای برای خود درست کنید تا در مواقع لزوم از کمک حرفه ای افراد دیگر در کارتان بهره بگیرید. در عکاسی تبلیغاتی کمک گرفتن از دیگران گاهی ضروری و اجتناب نا پذیر است.