احتمالاً بسیاری از شما عکاسان به یک عکس سیلوئت توجه بسیار کرده اید و با خودتان تعجب کردید که دقیقاً چگونه باید یک عکس ضدنور یا سیلوئت را انجام دهید.
سیلوئتها میتوانند شامل لحظهای از یک زوج در ساحل، فردی که به منظرهای خیره شده یا منظرهای شهری شگفتانگیز با غروب خورشید در پس زمینه باشد. عکاسان سیلوئت باید زمان بندی عالی و تنظیمات نوردهی عالی داشته باشند.
سیلوئت ها و عکاسی رو به خورشید ، به عنوان یک قانون کلی عکاسان هنگام گرفتن عکس پشت به خورشید می کنند و سوژه ی خود را غرق در نور خورشید می کنند .
این قانون نیر مانند بیساری از قوانین روزی شکسته می شود. عکاسی رو در روی خورشید بهترین راه برای نشان دادن جزییات سوژه نیست ، اما این عکاسی با ایجاد نورپرازی ملایم ، گرم و تکرنگ و سیلوئت های تاریک ، حالت اثیری خلق می کند.
برای خلق این حالت اثیری در ساعات طلایی رو در روی خورشید عکاسی کنید . فوکوس اتوماتیک برای دوربین در این حالت مشکل است ، زیرا نور قوی آفتاب کنتراست را از بین می برد ، پس اماده باشید که فوکوس را با دست انجام دهید .
چمنزارها و نیزار ها ، انتخاب های مناسبی برای سوژه هستند زیرا نه تنها صبر می کنند تا شما ترکیب بندی تان انجام دهید بلکه نور خورشید نیر به داخل شان می رود . بعد از آن با موقعیت خورشید بازی کنید . گاهی اگر خورشید درست در پشت سوژه قرار بگیرد عکس زیبا می شود و گاهی ممکن است بخواهید کمی از کادر خارج باشد.
عکس هایتان را همان جا بررسی کنید . اگر زیادی روشن و رنگ و رو رفته بودند ، جبران نوردهی دوربین را یک شماره پایین بیاورید . با پایین آوردن جبران نوردهی تان ، کنتراست بیشتر می شود .
وقتی نور مستقیما به لنزتان بتابد ممکن است پرتوهایی گرد در عکس های تان ببینید . این پرتوها به فلیر معروفند .
اخیرا استفاده از فلیر نزد عکاسان محبوب شده است و بسیاری از افراد در مرحله ادیت به عکس شان فلیر اضافه می کنند ، پس فلیر همیشه بد نیست . لنزهای حرفه ای و با کیفیت عموما فلیر کمتری نسبت به لنزهای معمولی دارند . به عبارت دیگر هرقدر لنز ارزان تر باشد احتمال داشتن فلیر بیشتر می شود.
تکنیک های عکاسی سیلوئت
هنگامی که برای گرفتن عکس های سیلوئت خود آماده می شوید، چند نکته وجود دارد که باید در نظر داشته باشید. ( این نکات برای عکاسی دیجیتال و فیلم مناسب است و در کلاس عکاسی به هنرجویان آموزش داده میشود. )
1. مطمئن شوید که هرگز لنز را مستقیماً به سمت خورشید نگیرید.
2. اگر نور زیاد باشد، نور بر روی جسم شما می افتد.
3. اگر نور کافی وجود نداشته باشد، پس زمینه شما خاکستری می شود.
4. کلید اصلی نورپردازی سیلوئت این است که پسزمینه شما روشنتر از شیء شما باشد، اما این کار را میتوان به روشهای بیشتری از یک روش انجام داد. بسیاری از عکاسان بر روی زمان خاصی از روز تمرکز می کنند، سوژه آنها کجاست، چه نوع آب و هوایی وجود دارد و خورشید در کجا قرار گرفته است.
چطور یک عکس سیلوئت یا ضد نور بگیریم ؟
من تصمیم میگیرم که عکسهای سیلوئت خود را زمانی که خورشید درست بالای افق قرار دارد، معمولا در غروب خورشید، بگیرم. این زمان را ترجیح میدهم زیرا خورشید باعث میشود که آسمان در روشنترین حالت خود باشد و کنتراست بیشتری بین جسم شما و آسمان وجود داشته باشد.
سعی کنید چیزی را ثبت کند که اکثر عکاسان میخواهند از آن اجتناب کنند: یک سوژه کاملا تاریک در مرکز عکس. تاریکی چیزی نیست که تنظیمات دوربین DSLR برای آن طراحی شده است. تنظیمات از پیش بارگذاری شده دوربین دیجیتال می خواهند همه چیز را به طور یکنواخت در معرض دید قرار دهند و سعی می کنند تفاوت بین یک پس زمینه روشن و یک سوژه تاریک را تقسیم کنند.
جف کارلسون عکاس در مورد عکاسی سیلوئیت می گوید: «شما متوجه خواهید شد که در حال مبارزه با دوربین هستید، زیرا سعی می کند سایه ها را در داده های تصویر تاریک نشان دهد. بین هدف شما و آنچه دوربین فکر میکند یک عکس خوب است » به همین دلیل، تقریبا همیشه می بایست در حالت دستی عکس بگیرید.
یک راه آسان برای “فریب دادن” دوربین خود این است که آن را در معرض یک منبع نور روشن مانند آسمان قرار دهید و سپس خیلی سریع از سوژه خود عکس بگیرید. اگر از دوربینی استفاده میکنید که بر روی سوژهای متمرکز شده است که قرار است تاریک باشد، دوربین احتمالاً سعی میکند جبران نوردهی نور روی سوژه را اعمال کند و پسزمینه را بیش از حد نوردهی کند. بنابراین وقتی دوربین خود را روی نوردهی خودکار تنظیم میکنید، حتماً روی نور پسزمینه فوکوس کنید.
راه دیگر برای تیره کردن سوژه افزایش سرعت شاتر است. هرچه شاتر دوربین بیشتر باز باشد، نور بیشتری وارد میشود. با سرعت شاتر سریعتر، دوربین میتواند نور را از یک منبع روشن مانند آسمان آبی، غروب خورشید یا نور استودیو وارد کند. اما این فرصت را نخواهد داشت که مقدار کمتری نور را در سوژه با نور پس زمینه وارد کند. پس زمینه روشن و قابل مشاهده خواهد بود و سوژه در حالت سیلوئت قرار می گیرد. من همیشه از دیافراگم بسته (f/stop بالا) استفاده میکنم، بنابراین دوربین تمام صحنه را با فوکوس میگیرد.
عکاسی در لوکیشن های فضای باز
بهترین پس زمینه ها برای فضای باز آن هایی هستند که بدون حضور سوژه در کادر خسته کننده باشند . خطوط ساده مانند اسکله ها ،جاده ها و موج هایی که به سمت ساحل می آیند می توانند توجه چشم را به سوژه جلب کنند .پس زمینه دارای بافت نا مرتب مثلا دیوارهای اجری ، ساختمان های کهنه و گرافیتی ها به عکس شخصیت می بخشند . اگر پس زمینه خیلی شلوغ است از عمق میدان کم استفاده کنید تا آن را محو کنید و توجه اصلی را به سوژه معطوف کنید. در کلاس آنلاین عکاسی نیز میتوانید آموزش ببینید.
لازمه ی داشتن یک محوی زیبای پس زمینه چهار چیز است :
- از عدد دیافراگم پایین استفاده کنید.با بازترین دیافراگمی که دوربین تان پشتیبانی می کند عکس بگیرید.
- به جلو زوم کنید .بکوشید با لنز 100 میلی متری و بیشتر از آن عکس بگیرید .
- نزدیک شوید وقتی به جلو زوم کرده باشید هرقدر به سوژه نزدیک تر شوید پس زمینه بیشتر محو می گردد.
- در روزهای روشن یا روز هایی که ابرهای جالبی دارند از پایین به بالا از مدل عکاسی کنید .از آسمان به عنوان یک پرده ی پس زمینه استفاده کنید .خم شوید یا از مدل بخواهید روی یک تپه بایستد . هر قدر به جایی دورتر از خورشید نشانه روی کنید ، رنگ آبی آسمان تان سیرتر می شود. بنابراین جز در صاف ترین و سردترین روزها باید خورشید را روبروی سوژه قرار دهید تا آسمانی تاریک تر در پس زمینه داشته باشید. برای تاریک کردن آسمان از فیلتر پولاریزه نیز می توانید کمک بگیرید.