آموزش عکاسی
بدیهی است که اولین و ابتدایی ترین گام در آموزش عکاسی و یادگیری این حرفه شیرین، آشنایی با انواع نما ها و نحوه کادر بندی با توجه به موقعیت و سوژه مورد نظر شما می باشد.
بدون شک برای تمامی افراد لحظه هایی پیش آمده است که با دیدن یک عکس علاوه بر زیبایی، جذب کادر بندی و اصول به کار رفته در حین عکاسی از آن عکس گشته اند. اصولی که با ایجاد محدودیت کادری در عکس، موجب تعیین حدود و به طور کلی فضای عکس می شود. محدودیتی که هدف آن می تواند تاکید بر جزئیات، به تصویر کشیدن عناصر به کار رفته در عکس و تا حدودی معرف سبک و شیوه کاری عکاس باشد.
از این رو ما در این مقاله قصد داریم با معرفی انواع کادر ها در حرفه عکاسی، شما را با این مقوله شیرین بیشتر آشنا نماییم. همراه ما باشید!
اهمیت کادر بندی درست در حرفه عکاسی!
اگر چه امروزه کادر بندی در حرفه عکاسی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار می باشد، اما به یاد داشته باشید که امروزه شاهد شمار بسیار زیادی از عکاسان نامی و حرفه ای می باشیم که در آثار آن ها دیگر خبری از اصول و رعایت نمودن قوانین اولیه عکاسی نمی باشد!
با این حال آگاهی و شناخت انواع کادر ها، بدون شک نخستین گام برای دوست داران به این هنر بی انتها می باشد. کادر بندی هایی که از جمله رایج ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
منظور از نمای کلوز آپ، نمایی بسته می باشد که منجر به ایجاد تصویر درشتی در عکاسی می شود.
مدیوم کلوز آپ یا همان کادر بندی نیم تنه، نمایی از تصویر انسان در حرفه عکاسی می باشد که از نوک سر تا زیر قفسه سینه سوژه را در بر می گیرد.
همان طوری که از نام medium shot آشکار می باشد، منظور از این نما، نمایی متوسط می باشد.
نی شات که امروزه از آن تحت عنوان شات آمریکایی (American shot) نیز نام برده می شود از دیگر کادر بندی های رایج در عکاسی می باشد. در هنگام عکاسی از سوژه های انسانی این نما، به نمایی گفته می شود که از نوک سر تا زانو می باشد.
از دیگر کادر بندی های رایج در عکاسی می توان به مدیوم لانگ شات یا همان نمای متوسط اشاره کرد. نمایی که در آن تصویر کامل یک انسان به صورت تمام قد دیده می شود.
جالب است بدانید که منظور از لانگ شات، نمایی باز و یا حتی دور می باشد. نمایی که در آن علاوه بر سوژه، مقداری از محیط اطراف آن نیز دیده می شود.
برای درک بهتر این مسئله، بهتر است به این تصویر ، توجه نمایید!
جادوی فیلتر ها در عکاسی!
بدون شک امروزه تمامی عکاسان حرفه ای و یا تمامی دوست داران حرفه عکاسی، علاوه بر دوربین و لنز های متفاوت، از فیلتر هایی گوناگون در عکاسی استفاده می نمایند. فیلتر هایی که نه تنها جلوه ای تخصصی و حرفه ای به عکس آن ها می بخشد، بلکه به عنوان یکی از ترفند های محافظتی برای حفظ و طول عمر لنز ها و از همه مهم تر بهبود کیفی بیش از پیش عکس ها نیز به کار می رود. فیلتر هایی گوناگون که از جمله محبوب ترین و کاربردی ترین آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
این فیلتر ها که امروزه از آن ها تحت عنوان فیلتر های خطی و مدور نیز نام برده می شود، فاکتوری مهم در کنترل مقدار نور بازتابی به حس گر های دوربینی می باشد. در واقع جالب است بدانید که استفاده از این فیلتر در عکاسی ها منجر به ایجاد و مهار انعکاس های خیره کننده و در نتیجه کاهش کلی کنتراست عکس وضوح بیش از پیش عکس می شود.
این فیلتر با کاهش تمامی طیف های نور های ورودی به لنز، فاکتوری مهم در کاهش احتمال اووراکسپوز در عکاسی می باشد. عاملی موثر که نه تنها منجر به رفع سفیدی بیش از پیش عکس می شود، بلکه جلوه ای یک پارچه و ممتد نیز به عکس شما می بخشد.
همان طوری که از نام این فیلتر ها آشکار می باشد، مهم ترین تاثیر این فیلتر ها حذف و محو نمودن آثار پرتو های فرابنفش می باشد.
مهم ترین تاثیر فیلتر های مدرج کاهش دهنده نور، کاهش و کنترل نور، تنها در قسمتی از عکس می باشد. این بدان معنا است که در هنگام استفاده از این فیلتر بخشی از قسمت عکس تیره و بخشی دیگر روشن تر می باشد.
اگر چه امروزه این فیلتر ها از کاربرد بسیار زیادی در حرفه عکاسی برخوردار نمی باشند، اما جالب است بدانید که منظور از این فیلتر ها، فیلتر هایی رنگی می باشند که منجر به تعدیل رنگ ها در عکاسی می شوند.