آموزش جالب جنسیت سازی ساتن در طراحی لباس جز آموزشهای مهم در دنیای طراحی لباس است؛ بنابراین هر طراح حرفهای باید هنگام طراحی بتواند طوری لباس را در تن مدل نشان دهد که کاملاً برای بیننده قابل تجسم باشد.در ادامه با ما همراه باشید تا به جزئیات بپردازیم.آموزشهای بیشتر و کامل با شرکت در کلاس طراحی لباس
انواع جنسیت سازی در طراحی لباس
امروزه طراحی لباس به یکی از حرفه های جذاب و در عین حال پول ساز تبدیل شده است. یکی از گام های مهم در طراحی لباس، ایجاد جنسیت پارچه با استفاده از ابزاری مانند مارکر، گواش، آبرنگ و انواع پاستل است. در واقع جنسیت سازی به این معناست که طراح لباس باید به گونه ای با ابزار های مختلف پارچه را روی کاغذ طراحی کند که با دیدن تصویر پارچه بتوان به جنس آن پی برد. در این مرحله طراح لباس و پارچه، با ابزار و مواد مختلف روی تصویر پارچه کار کرده و حس واقعی تری از لباسی که در ذهن دارد را نشان می دهد.
طراح باید با طرح و جنس پارچه آشنایی داشته باشد تا بتواند تصویر واقعی تری از پارچه را نشان دهد. جنسیت سازی انواع مختلف دارد. انواع جنسیت سازی در طراحی لباس شامل جنسیت سازی پارچه های چرم، بافتنی و بافت، گیپور و دانتل، جین و لی، مخمل هلی ساده و طرحدار، پارپه های نخی و گلدار، پارچه های ورنی، پارچه های چهارخانه، پارچه های حریر آبرنگی و ساده و پارچه های ساتن طرحدار و ساده است.
تکنیک های جنسیت سازی نیز شامل تکنیک مارکر، تکنیک گواش، آب رنگ، مدادرنگی، تکنیک کلاژ و تکنیک آکولین و مرکب است. هنرجویان طراحی لباس این تکنیک ها را با استفاده از ابزارهای رنگی مانند مانند آب رنگ، مداد رنگی، انواع پاستل و گواش فرا می گیرند. در بخش زیر با جنسیت سازی ساتن آشنا خواهید شد.
مراحل جنسیت سازی ساتن
آموزش جنسیت سازی ساتن در طراحی لباس را لازم دیدیم با توضیح مختصری درباره ساتن شروع کنیم؛ ساتن یک نوع پارچه نیست، بلکه این کلمه نام یک نوع بافت میباشد که برای ساخت پارچه بهکاربرده میشود. پارچه ساتنی پارچه نرم و براق و بادوامی است که بهراحتی چین میخورد و بهسادگی لک میشود.
- مرحله اول در آموزش جنسیت سازی ساتن در طراحی لباس توجه به انتخاب رنگی بهعنوان رنگ پایه و اصلی کار است که از نتیجه نهایی تیرهتر باشد. استفاده از مداد رنگی برای این مرحله مناسب نیست؛ اما از مارکرها و آبرنگ غلیظ برای داشتن سطح صاف پایه میتوانید استفاده کنید.
- مرحله دوم کار با سایهروشنهاست که باید با تکنیکهای نشان دادن روشناییها آشنایی داشته باشید. قسمتهایی که نور میتابد را نشانه بگذارید و روشن کنید، حواستان باشد در این کار زیاده رودی نکنید، باید نیمی از کار رنگ پایه را حفظ کند. برای اینکه قسمتهای روشن از پایه رنگ روشنتر باشند، بههیچوجه از رنگ سفید خالص استفاده نکنید. برای رنگ پایه نارنجی و سبز و قهوهای از رنگ زرد روشن استف و برای قرمز و بنفش از صورتی روشن بهره بگیرید و برای بنفش سیر از آبی آسمانی کمک بگیرید.
- مرحله سه آموزش جنسیت سازی ساتن در طراحی لباس مرحله ترکیب است که کاری ضروری برای داشتن یک طرح حرفهای است. با انگشت دست هم میتوانید به مخلوط کردن اقدام کنید و اگر متوجه شدید بیش از نیمی از کار در این مخلوط کردن ترکیبشده است، پاککنید.
- در مرحله بعد بر روی قسمت ترکیبشده یکلایه روشن دیگر استفاده کنید. فراموش نکنید همگی سطوح افقی و یا عمودی باشند. همچنین در نظر داشته باشید ساتن بسیار چروک میخورد؛ بنابراین سطح طراحی را بیشازحد صاف نشان ندهید، دوبارهکار ترکیب را انجام دهید و مطمئن شوید لایه دوم نور در همه جای لباس ظاهر میشود.
- ساتن مجموعه بزرگ تضادها را دارد؛ نقاط تاریک و روشن که در نزدیکی خطوط و هر جا که حس هنریتان میگوید را با پاستیل نرم تیره پر میکنید. از ایجاد سایه واقعی چشمپوشی نکنید و با یک مداد مشکی سایهای تاریک و عمیق را طرح بزنید.و درنهایت برای داشتن کار واقعیتر دوباره ترکیب کنید.
مفهوم جنسیت سازی در طراحی لباس
در ابتدا بهتر است برای اشنایی با جنسیت سازی ،مفهومی از ان را توضیح دهیم .جنسیت سازی در طراحی لباس سومین گام از رشته طراحی لباس است که به زیباسازی کار کمک میکند. بعد از اینکه اصول کشیدن فیگور روی کاغذ را یاد گرفتید میرسیم به مبحث رنگ شناسی که مهمترین بحث در استایلینگ است. برای اینکه بتوانید جنسیت پارچه را روی کاغذ پیاده سازی کنید باید در ابتدا با رنگ ها و نحوه ترکیب انها اشنا شوید و سپس یاد میگیرید که چگونه جنسیت پارچه ها را روی کاغذ بکشید. این موار در کلاس طراحی لباس آنلاین نیز آموزش داده میشود
فرض کنید برای یک مصاحبه کاری باید البوم کارهای خود را به صورت دستی به همراه داشته باشید. برای زیباتر نشان دادن کارهای خود باید در نمونه کارها از جنسیت های مختلف پارچه ها استفاده کنید. انواع جنسیت سازی ها روی کاغذ جنسیت پارچه های مخمل ، جیر ، چرم ، حریر، جین ، ساتن، بافتنی ،کرپ ، خز ، دانتل و …
جنسیت سازی در طراحی لباس با انواع لوازم انجام می شود :
- طراحی لباس با گواش
- طراحی لباس با مداد سیاه
- طراحی لباس با مدادرنگی
- طراحی لباس با مارکر
- طراحی لباس با آبرنگ