یکسری تصاویر وجود دارند با اینکه در منظره خاصی ندارند و در عکس برداری آن ها از ابزارآلات پیشرفتهای استفاده نشده اما بخوبی میتوانند در جلب توجه بیننده اثر بگذارند. دلیل این مجذوبیت، بکارگیری و جفت شدن رنگ ها در آن است که یک کنتراست طبیعی ایجاد میکنند. استفاده از رنگ های متضاد میتوانند باعث افزایش تمرکز بر ناحیه خاصی از تصویر شوند در نتیجه عکاسان از این طریق قسمتی از عکس را که میخواهند بیشتر مورد توجه واقع شود را از سایر قسمت ها تفکیک میکنند. همچنین میتوان این تضاد رنگی را با فتوشاپ روی عکس ایجاد کرد.
فهرست مطالب
ایجاد کنتراست با رنگ های مکمل
آشنایی با رنگ های مکمل یک چیز اساسی هم در عکاسی و هم در سایر هنرها نظیر طراحی لباس است. درک چرخ رنگ برای عکاسی با کنتراست رنگ ضروری میباشد. رنگ ها در دو طرف مستقیم چرخ رنگ، رنگهای مکمل هستند. رنگ های مکمل به طبیعی قویترین کنتراست را ایجاد مینمایند.
اما به طور کلی رنگ های مکمل موجود بر روی چرخ رنگ با یکدیگر مخالفت میکنند. آنها به همان اندازه متفاوت هستند، بنابراین حداکثر کنتراست را تقویت میکنند. همین موضوع است که باعث میشود رنگ های مکمل تصویر را گیرا و جذاب کنند.
شروع کار با دو رنگ
میتوانید تنها با بکارگیری دو رنگ در سوژه خود، یک تصویر چشم نواز ایجاد کنید. برای شروع مدیریت رنگ های متضاد دشوار است به همین جهت از یک چیز آسان و قابل اعتماد استفاده کنید. هرچه رنگ های تصویر کمتر باشد و تنها همان دو رنگ موردنظرمان در عکس قالب باشند، گرفتن عکس چشم نواز راحتتر خواهد شد.
برای مثال یک انبه در پس زمینه آبی و یا یک دختر با کلاه قرمزی در یک جنگل. وجود رنگ های کمتر و متضاد بودن رنگ های قالب با یکدیگر میتواند بلافاصله توجه بیننده را جلب کند.
مراحل ایجاد کنتراست با دو رنگ
به طورکلی برای شروع کار میتوان کنتراست را در سه مرحله اصلی دسته بندی کرد:
- ابتدا برای ایجاد کنتراست شیئی را با رنگ ثابت و روشن انتخاب کنید. برای مثال ، یک مداد قرمز.
- برای این شیئی یک پس زمینه با رنگ متضاد آن پیدا کنید. برای مثال رنگ متضاد مداد قرمز باتوجه به طیف رنگی که از قرمز استفاده میکنید می تواند سبز یا فیروزه ای باشد. سایه روشن آبی نیز تصویر را جذاب می کند.
- جزئیات را به آرامی را ترکیب کرده و اضافه کنید. مداد قرمز خود را در پس زمینه مورد نظر خود قرار دهید و برای ایجاد نشاط در تصویر ، چند جزئیات روشن به آن اضافه نماید.
این کار را چندین بار تکرار کنید و به تعامل رنگ ها توجه کنید. این تکرار و تمرین باعث میشود بدون اینکه حتی به مکمل بودن رنگ ها فکر کنید، پالت های چشم نوازی از رنگ ها را ایجاد نمایید.
برای برجسته کردن موضوع
همانطور که در ابتدای متن نیز اشاره شد، استفاده از رنگ های متضاد باعث میشود توجه بیننده به آن سوژه مورد نظر هدایت گردد. درواقع میتوان اشیاء را با استفاده از رنگ های مکمل برجسته کرد. این روش حتی در اشباع و غلظت رنگی کم نیز کاربرد دارد.
لازم به ذکر است استفاده از این تکنیک برای رنگ های گرم بهتر است. اشیا قرمز یا زرد در پس زمینه های آبی یا بنفش بیش از پس زمینه های قرمز یا زرد نمایان میشوند.
ایجاد ترکیب های دیدنی را با اشکال ساده
یکی دیگر از تمرین هایی که موجب میشود اهمیت رنگ های متضاد را بهتر درک کنید و پالت های رنگی مختلفی را بدون هیچگونه دغدغهای ایجاد نمایید، تمرین با شکل های کاغذی است. برای این منظور ابتدا یک شی با رنگ روشن انتخاب کنید. سپس یک کاغذ یا وینیل رنگی انتخاب کنید و اشکال ساده مانند مثلث ، دایره ، مربع را در اندازه های مختلف برش دهید. اما طیف رنگی خود را محدود کنید. میتوانید از رنگهای پررنگ زیاد استفاده نمایید.
این ترکیبات جمع آوری شده را در یک پالت هماهنگ سازماندهی کنید. برای مثال، می توانید دو رنگ مکمل (مثلاً آبی و نارنجی) انتخاب کرده و به هر یک از آن ها دو متغیر اضافه بنمایید. یک ترکیب هندسی ساده ایجاد کنید. از هنرمندانی مانند پیت موندریان و کازیمیر مالویچ در این زمینه الهام بگیرید.
ایجاد سبکی منحصر به فرد و جسورانه
رنگ زیباست و بکارگیری آن در تصاویر خود باعث بخشیدن زیبایی به آن ها میشود. از آزمایش و بکارگیری رنگ های مختلف نترسید و روش خود را برای مدیریت رنگ های متضاد در عکاسی پیدا کنید. مسلما برای ایجاد یک اثر نو و نقض ضانون ها، ابتدا باید آن ها را درک کنید.
میتوانید از ترکیب رنگ های غلیظ، رنگ های زنده و عناصر گرافیکی قوی استفاده کنید و یا اینکه در آثار خود از سایه های پاستلی و تضاد رنگی ظریف بکار بگیرید. اما به طور کلی روش هایی که باعث شادی و سرگرمی شما میشوند را رعایت نمایید. درست است که رنگ ابزاری قدرتمندیست، اما این تنها یک ابزار است. از آن برای بیان چیزی که میخواهید بگویید استفاده کنید.