عکاسی ماکرو
در پاسخ به این سوال که عکاسی ماکرو چیست باید گفت، عکاسی ماکرو در رابطه با نشان دادن تصاویر بزرگ از چیزهای کوچک است. حشرات، گل ها، گیاهان و… می توانند به سوژه های ما برای عکاسی ماکرو بدل شوند.
گاهی اوقت از عکاسی ماکرو به عنوان عکاسی میکرو نام می برند که این اشتباه است. شباهت هایی بین عکاسی ماکرو و عکاسی میکرو وجود دارد اما آن ها یکسان نبوده و تفاوت هایی با یکدیگر دارند.
تجهیزات عکاسی ماکرو
شما می توانید این نوع عکاسی را در سطوح مختلفی دنبال کنید. تجهیزات مورد نیاز تان از سطوح پایین تا سطوح بالا عبارتند از : حلقه های معکوس کننده، دیوپترها ،لوله های افزاینده و لنزهای ماکرو .حلقه های معکوس کننده ،دیوپترها و لوله های افزاینده فقط برای استفاده ی معمولی مناسبند.اگر می خواهید عکس های کلوزآپ فراوانی بگیرید ،یا اگر می خواهید از سوژه های متحرکی مانند پروانه ها عکاسی کنید ،به یک لنز ماکرو ی واقعی احتیاج خواهید داشت.
تجهیزات و وسایل مورد نیاز در عکاسی ماکرو با سایر عکاسی ها مثل عکاسی از افراد، خیابان، ستاره ها و… کاملا متفاوت است.
در عکاسی ماکرو اهمیت و اولویت اصلی در بحث لنز است. البته این به معنای بی اهمیت بودن دوربین نیست در واقع دوربین می تواند انتخاب لنز شما را تحت تاثیر قرار دهد.
از عوامل موثر در انتخاب دوربین، سنسور کراپ است. اگر دوربین شما یک سنسور کراپ داشته باشد شما می توانید به سوژه خود نزدیکتر شوید. سنسور کراپ فاصله کانونی لنز را تغییر می دهد و آن را بیشتر می کند.
تاثیر لنز در عکاسی ماکرو
لنز مهم ترین نکته در هنگام عکاسی است. با توجه به عکسی که می خواهیم از فاصله نزدیک بگیریم لنز مناسب را باید انتخاب کرد. لنزهای ماکرو نه تنها برای عکاسی ماکرو استفاده می شود بلکه درسایر انواع عکاسی نیز کاربرد دارند. بنا بر این هزینه و سرمایه گذاری که در لنز ماکرو می شود در سایر عکاسی ها نیز کاربرد دارد.
بسته به نوع عکس ماکرویی که می خواهیم بگیریم لوازم جانبی مناسب برای کمک به عکاسی بهتر نیز وجود دارند. لوله های انعطاف پذیر و آداپتورها و همچنین وسایلی مانند برس و موچین و ریل هایی برای انجام بهتر فوکوس نیز جزء وسایل کمک کننده برای عکاسی ماکرو است.
یکی دیگر از مهم ترین عوامل در این نوع عکاسی ، دیافراگم است. دیافراگم به شما امکان کنترل نور و عمق میدان را می دهد. تاثیر گذاری خطوط دیافراگم می تواند باعث تمرکز بیننده به جالب ترین قسمت عکس شود.
برای به دست آوردن بهترین نتیجه و کیفیت در عکاسی ماکرو می توان هنگام پردازش عکس از نرم افزار هایی مثل Photoshop نیز کمک بگیریم.
برخی از انواع عکاسی ماکرو عبارتند از:
1-عکاسی ماکرو از حشرات
2-عکاسی ماکرو از گل ها
3-عکاسی ماکرو از غذاها
4-عکاسی ماکرو انتزاعی
5-عکاسی ماکرو از چشم
تکنیک های عکاسی ماکرو
هر قدر به سوژه نزدیک می شویم، گرفتن عکس های واضح مشکل تر می شود . برای جلوگیری از لرزان یا محو شدن عکس های ماکرو از تکنیک های زیر استفاده کنید:
از یک سه پایه استفاده کنید. تمامی عکس های ماکروی طبیعت بی جان ، باید روی یک سه پایه ی سنگین گرفته شوند. نیاز به استفاده از یک عدد دیافراگم بالا (که سرعت شاترتان را کم می کند) ،در کنار نیاز به فوکوس دقیق ، دوربین روی دست را غیر عملی می کند. اگر لنز ماکروتان از تثبیت عکس پشتیبانی می کند، فعال کردنش می تواند به شما کمک کند، اما همچنان مشکل لرزش دوربین را خواهید داشت. اگر مجبورید لنز را روی دست بگیرید، مثلا در عکاسی از حیات وحش ، از سرعت شاتری تند تر از آنچه مناسب است استفاده کنید.
ریموت کنترل شاتر یا تایمر . در عکاسی کلوزآپ،لرزش ها تشدید می گردند. برای به حداقل رساند لرزش ها و بهتر شدن وضوح ، از ریموت کنترل شاتر یا تایمر استفاده کنید. اگر دوربین تان از قفل آینه پشتیبانی می کند آن را هم فعال کنید.
فوکوس دقیق.می توانید از تکنیک های فوکوس دقیق در عکاسی از طبیعت بی جان با دوربین روی سه پایه بهره ببرید. سپس فوکوس خود را به آرامی تنظیم کنید تا دید زنده ی شما آن را شارپ نمایش دهد.
سوژه ی خود را ثابت کنید. در عکاسی ماکرو ، حتی کوچکترین حرکت ها بزرگنمایی می شوند. برای مثال، یک هواکش در اتاق می تواند گل را به مقدار کافی برای محو شدن تکان دهد. سوژه های تان را به چیزهای محکم ببندید تا ثابت شوند.با شرکت در دوره عکاسی در خانه صنعت و معدن تمام تکنیک های مورد نیاز در عکاسی آموزش داده می شود.
1 دیدگاه. دیدگاه تازه ای بنویسید
[…] روش از انواع عمق میدان در عکاسی ماکرو شامل گرفتن عکس در دیافراگمهای «متوسط»، با پراش […]