High Fashion از جمله عبارتی است که اگر یکی از دنبال کنندگان اخبار مد باشید، حتما چندین بار ه گوشتان خورده است. اما آیا تا به جال به این موضوع اندیشیدهاید که «های فَشیون» به چه معناست و در برگیرنده چه فعل و انفعالاتی است. این عبارت که در معنای لغوی به آن «مد سطح بالا» گفته میشود که در واقع به مد سفارشی اطلاق میگردد. مدی که منحصربفرد، خاص و خلاقانه میباشد. افراد مختلف تعابیر و مفاهیم مختلفی را برای HighFashion تفسیر کردهاند.
برخی از مردم فکر میکنند که این عبارت به معنای لباس های گران قیمت است. در حالی که برخی دیگر آن را به عنوان لباس های طراحی شده یا قطعاتی از طراحان مد معروف روز مانند Chanel یا Valentino است که بیانگر آخرین ترند در لباس هستند. با وجود این تفاوت های دیدگاهی، نمیتوان انکار کرد که High Fashion را می توان در هر رده و با هر قیمتی پیدا کرد.
در واقع های فشیون چیزی نیست که میپوشید؛ بلکه آن احساسی است که در اثر پوشیدن لباس به شما دست میدهد. برای هر کسی که قصد حرکت به سمت دنیای مد و فشن را دارد، این احساس متفاوت است. اگر به این موضوع باور داریم که لباس ها و پوششمان میتوانند بازتاب کننده شخصیت ما باشند، پس چرا نباید زمان زیادی را برای یافتن آنچه ما را تعریف میکنند (سبک شخصیمان) و اطمینان از مطابقت این دو صرف کنیم.
برای آموزش بیشتر در کلاس طراحی لباس ثبت نام کنید
تاریخچه High Fashion
نخستین بار اصطلاح High Fashion برای لباس های طراحی شده توسط یک طراح انگلیسی به نام فردریم رث بکار گرفته میشد. در واقع او لباس های سفارشی را برای افراد گوناگون با سبک و سیاق خاص طراحی میکرد. طراحی مد بالا با سایر طراحی ها متفاوت است. طراحان لباسی که اقدام به طراحی HighFashion میکنند باید از قوانین خاصی نیز پیروی کنند. این قوانین در زیر به صورت خلاصه ذکر شده اند:
- برای های فشن نیاز است تا یک خیاط سطح بالا از حداقل 20 کارمند یا زیردست استفاده نماید.
- برای لباس های مد سطح بالا اندازه گیری چند باره لباس های تهیه شده الزامی میباشد.
- طراحان این دسته از لباس ها باید کارگاه های خاص برای خود داشته باشند.
برندهایی که در این زمینه فعالیت میکنند، عملکردشان هرساله توسط خانه مد بررسی میشود. خانه مد برای اینکه بتواند High Fashion را در سطح بالایی از دنیای مد و فشن نگه دارد، قوانین محکمی را برای این مورد تعیین کرده است. این قوانین هر ساله بروز میشوند و برندهای نیز موظف می باشند تا از آن پیروی نمایند. در نتیجه میتوان گفت مد بالا تکامل مستقیمی با کیفیت مواد مورد استفاده، تحقیقات صورت گرفته در حوزه طراحی لباس، نوع دوخت و طراحی دارد.
از جمله طراحان برتر و بزرگ در این زمینه، رکسانا پانسینو میباشد که به صورت حرفهای اقدام به طراحی لباس های سفارشی میکند. لباس های او را میتوان اغلب بر روی فرش قرمز ها بر تن بزرگان موسیقی و سینما مشاهده نمود. از جمله ویژگی های طراحی های او استفاده از پارچه های خاص است. این لباس ها با پارچههای شگفت انگیز، به طرز ماهرانهای قالبگیری شده و با جواهراتی که برای هر یک از لباس های مجموعه ایجاد و ساخته شدهاند، تکمیل گردیدهاند.
در دوره طراحی لباس آنلاین این موارد مطرح میشود
برندهای فعال در دسته مد سطح بالا
بسیاری از برندهای معتبر جزو مدهای سطح بالا محسوب میشوند. از جمله برندهای نام آشنایی که در این سطح حضور دارند میتوان به Chanel، Balenciaga، Gucci، YSL، Louis Vuitton و Dior و غیره اشاره کرد. High Fashion همه انواع ترندها را شامل میشود. از استایل خیابانی، نمایشهای تئاتر، مجموعههای طراحی شده توسط طراحان و … گرفته تا انواع لباس های لوکس. درواقع های فشن، گران ترین و بالاترین سطح مد است که از ابتدا تا پایان با دست ساخته می شود. در این لباس ها از مرغوب ترین و گران ترین اجناس در آن استفاده میشود و اغلب پارچه های غیر معمول و با توجه شدید به جزئیات دوخته میگردد.
از میان برندهایی که ذکر شد، برند شنل Chanel گرانترین برند مد میباشد. Chanel به عنوان طراح اصلی فرانسوی در نظر گرفته میشود. آنها همچنین به عنوان یکی از لوکس ترین برندهای موجود امروزی در تمام دنیا شناخته میشوند. لباس های برند شنل با قیمت بسیار بالایی عرضه می گردند که میتواند بین 2000 دلار تا 25000 دلار برای خریدار هزینه داشته باشد. در مقاله هرم مد و فشن درباره سایر سطوح مد صحبت کردهایم.
لباس های عجیب و غریب در High Fashion
یکی از ویژگی های بارز سطح High Fashion، وجود لباس های عجیب و غریب میباشد. هدف از انجام اینکار این میباشد که طراحان لباس میخواهند مطمئن شوند که لباس هایشان برای همه خوب به نظر میرسد. بنابراین در بحث HighFashion مدلهایی در اندازهها و شکلهای مختلف دارند که آنها را در نمایشهای هفته مد عرضه مینمایند. دربرخی از فیلم هایی که خط داستان آن مربوط به آینده میباشد نظیر مجموعه فیلم های عطش مبارزه (The Hunger Games) از لباس های های فشن برای بازیگران آن استفاده شده است.
در ایران، هنوز این اصطلاح به درستی شناخته نشده و از این لغت کمتر استفاده میشود. درواقع متاسفانه در کشورمان، افراد معمولا تفاوتی بین «های فشن» و « فشن» قائل نمیشوند و اغلب آن را به عنوان فشن غیر عادی و یا از مدل های آن با عنوان مدل های غیر معمول یاد میکنند.